Στο Θέατρο ΣΤΟΑ,  εδώ και δεκαπέντε χρόνια λειτουργούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Υπήρξε μια παύση λόγω covid αλλά φέτος θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα τμήματά μας. Τμήμα εφήβων και ένα καινούριο τμήμα ενηλίκων, αφού το υπάρχον δουλεύει πλέον ως ομάδα εδώ και δώδεκα χρόνια.

Το τμήμα εφήβων θα ξεκινήσει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 11.30-13.30

Το τμήμα ενηλίκων ξεκινάει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη 19.30-21.30

Στα τμήματα διδάσκουν ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η  Εύα Καμινάρη.

Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε εκτός από τα τηλέφωνα του Θεάτρου και στο τηλέφωνο 6972787551 κ. Καμινάρη.

αλληλογραφία: [email protected][email protected]

ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ– ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ

Σκοπός του τμήματος αυτού δεν είναι η ‘κατασκευή’ ηθοποιών. Μας ενδιαφέρει η εξάσκηση της παρατηρητικότητας, της φαντασίας και της απαλλαγής από προβλήματα που δυσκολεύουν το παιδί να εκφράσει αυτά που δεν μπορεί στην καθημερινότητά του. Στις συναντήσεις μας – μέσα από την απαγγελία, το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό, τη μίμηση, την ορθοφωνία και τη συγγραφή κειμένων ή ποιημάτων – το ζητούμενο είναι να μπορέσει το παιδί να αφεθεί και να κάνει πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ του μπροστά σε άλλους, ώστε να απελευθερωθεί και να μάθει να εκφράζεται όπως νιώθει κι όχι όπως του επιβάλλουν διάφορες κοινωνικές ή οικογενειακές συνθήκες. Δεν προσπαθούμε να το πείσουμε να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά αν όλο αυτό το οδηγήσει κάποτε στο θέατρο, τότε τουλάχιστον θα ξέρει καλά γιατί το κάνει.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Άτομα κάθε ηλικίας που αισθάνονται την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την θεατρική πράξη και που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να τη σπουδάσουν επαγγελματικά, θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα μυστικά αυτής της τέχνης. Εδώ το βάρος πέφτει στον αυτοσχεδιασμό, την κίνηση και τη μουσική, αλλά και σε θεατρικές σκηνές που διάλεξαν ή που θα γράψουν οι ίδιοι οι ‘μαθητές’, με σκοπό να ανακαλύψουν εκείνο που τους οδήγησε σ’ αυτόν τον τρόπο έκφρασης, αναζητώντας την ‘έκθεση’ μπροστά σ’ έναν άγνωστο θεατή. Οι ασκήσεις ορθοφωνίας, κίνησης και μουσικής είναι απαραίτητοι βοηθοί σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ούτε εδώ υποσχόμαστε να ετοιμάσουμε ηθοποιούς για το θέατρο, χωρίς να μπορεί ποτέ κανείς να αποκλείσει κάτι τέτοιο, αλλά είναι βέβαιο ότι η λειτουργία πάνω σε συνθήκες επαγγελματισμού, θα βοηθήσει να αντιληφθεί ο ‘μαθητής’ τι είναι εκείνο που πραγματικά θέλει να κερδίσει ασχολούμενος με το θέατρο.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

-ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Νέοι και νέες που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε Δραματική Σχολή και θέλουν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου(υπεύθυνοι Θαν. Παπαγεωργίου-Εύα Καμινάρη).

-ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ

Άτομα που για επαγγελματικούς – και όχι μόνο – λόγους θέλουν να αποκτήσουν μια σωστή αναπνοή, άρθρωση και εκφορά της ελληνικής γλώσσας.(υπεύθυνος Θαν. Παπαγεωργίου)

-ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Άτομα που επιθυμούν, με τη μορφή σεμιναρίων, να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους μαθαίνοντας τους ‘κώδικες’ του Θεάτρου Στοά, έτσι όπως αυτοί παγιωθήκανε μέσα από την 45ετή πορεία του(υπεύθυνος Θαν. Παπαγεωργίου).

-ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΠΙΑΝΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΦΕΖ

Άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να εξασκήσουν τις δυνατότητές τους ή να αυξήσουν τις γνώσεις τους πάνω στη μουσική και το τραγούδι.

Τα τμήματα αυτά θα λειτουργούν σε ώρες και ημέρες που θα καθορίζονται από κοινού με τους ενδιαφερόμενους.(υπεύθυνη Εύα Καμινάρη)