Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΑ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με τους παρακάτω σκοπούς:
α. Προσφορά και προώθηση θεάτρου ποιότητας
β. Παρουσίαση καινούριων ελλήνων θεατρικών συγγραφέων
γ. Έρευνα πάνω στο αρχαίο θέατρο και παρουσίαση αρχαίου δραματολογίου
δ. Ανάδειξη και προώθηση νέων ανθρώπων της Τέχνης, όπως συγγραφέων, μουσικών, ηθοποιών, σκηνοθετών, σκηνογράφων, ενδυματολόγων και κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με την Τέχνη του Θεάτρου
ε. Συστηματική μελέτη και έρευνα για καινούριες μορφές θεατρικής έκφρασης
στ. Προώθηση παιδικού θεάτρου, η καθιέρωση και λειτουργία παιδικής σκηνής παράλληλα με την Κεντρική.
ζ. Η πραγμάτωση της Θεατρικής αποκέντρωσης με την δημιουργία ή την ενίσχυση θεάτρων στις συνοικίες.

Η Θεατρική Εταιρία ΣΤΟΑ, είναι η συνέχεια του Θεάτρου ΒΗΜΑΤΑ που λειτούργησε μόνο για ένα χρόνο(1969-70) στην Νίκαια και την Αθήνα. Από το 1971 λειτουργεί μόνιμα και ανελλιπώς στο Θέατρο ΣΤΟΑ στην περιοχή Ζωγράφου(οδός Μπισκίνη 55, 15771, τηλέφωνα 210 7702830, Fax 210 7770145, e-mail: [email protected]).
Διαθέτει Κεντρική Σκηνή στην οποία ανεβαίνουν έργα για μεγάλους, Παιδική Σκηνή με έργα για παιδιά και την ΣΤΟΑ-2 που λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη και στην οποία παρουσιάζονται αποκλειστικά έργα άπαικτα, κατά κανόνα νέων συγγραφέων, σκηνοθετημένα από νέους σκηνοθέτες.

Συνολικά έχουν παρουσιαστεί περί τα 100 έργα. Από αυτά, τρία είναι αρχαίες τραγωδίες, 12 ξένων συγγραφέων, 12 παιδικά και 57 δίπρακτα ελληνικά για ενήλικες, εκ των οποίων 19 μονόπρακτα και 38 δίπρακτα. Τα ελληνικά έργα γράφτηκαν από 28 συγγραφείς.
Οι 22 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από τη σκηνή της Στοάς.
Είναι φανερό ότι κύριος στόχος μας ήταν και είναι η παρουσίαση νέων Ελλήνων συγγραφέων και μέσα σ’ αυτά τα χρόνια ανέβηκαν από τη σκηνή της οι κυριότεροι συγγραφείς της σημερινής Ελλάδας.

Γενικός Διευθυντής της Θεατρικής Εταιρίας ΣΤΟΑ είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου, που είναι και ο μόνιμος σκηνοθέτης της Κεντρικής Σκηνής και ο οποίος έχει ανεβάσει σχεδόν όλα τα έργα της. Είναι ο υπεύθυνος της Εταιρίας απέναντι στο Νόμο και ο Διαχειριστής της.
Την διεύθυνση της Παιδικής Σκηνής έχει η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της Στοάς Λήδα Πρωτοψάλτη.

Μέλη της Εταιρίας, εκτός από τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη, είναι μεταξύ άλλων, οι νομικοί Κωνσταντίνος και Μαρία Αλεξίου, η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, ο Κώστας Παπαγεωργίου, δημόσιος υπάλληλος, οι ηθοποιοί Εύα Καμινάρη, Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Κοραλία Τσόγκα, Παύλος Ορκόπουλος, ο συγγραφέας και ηθοποιός Παναγιώτης Μέντης και πολλοί άλλοι.