Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό των σαράντα χρόνων θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το θέατρο, από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων, το ΣΕΗ και τις Θεατρολογικές Σχολές των Πανεπιστημίων μέχρι τους ηθοποιούς και τους άλλους συνεργάτες που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στη Στοά.
Μέσα στα πλαίσια αυτού του εορτασμού εντάσσονται και δύο συμπαραγωγές με δύο  θεατρικά σχήματα που ανήκουν στο χώρο των νέων και νεανικών θιάσων και έχουν ανεβάσει νεοελληνικά έργα φιλοξενώντας τους για οκτώ Δευτερότριτα το καθένα.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα μεταφερθούν και στη Θεσσαλονίκη στην οποία θα δοθούν παραστάσεις την επόμενη άνοιξη.
Οι εκδηλώσεις για τα σαράντα χρόνια της Στοάς θα ολοκληρωθούν την επόμενη θεατρική περίοδο 2011-2012 με το ανέβασμα μιας ακόμα μεγάλης  επιτυχίας, της «Φαύστας» του Μποστ αλλά και με μία έκπληξη: Την παρουσίαση ενός ακόμη πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα που δεν είναι άλλος από τον γιό του Μποστ, Κώστα Μποσταντζόγλου και τη μαύρη κωμωδία του «Ο ελέφας». Το πλήρες πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς θα ανακοινωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνεννοήσεις για δύο ακόμα συμπαραγωγές με νεανικά σχήματα.
Τέλος, μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσει το «Ημερολόγιο της Στοάς», ένα βιβλίο που γράφει ο Θανάσης Παπαγεωργίου για την σαραντάχρονη πορεία του θεάτρου από το 1971 μέχρι το 2011.
ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 2010 – 2011
8 Οκτωβρίου
Παναγιώτη Μέντη  «ΑΝΝΑ, ΕΙΠΑ!»
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικά-κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Δημήτρης Θεοδώρου, Βάσω Ορκοπούλου.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1996, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Στοάς και του ελληνικού έργου και καθιέρωσε τον συγγραφέα Παναγιώτη Μέντη. Για το ρόλο της Άννας η Λήδα Πρωτοψάλτη πήρε το 1997 το βραβείο των Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
20 Νοεμβρίου
Δημήτρη Τσεκούρα  «Η ΜΠΕΜΠΑ»
Σκηνοθεσία : Ορέστης Τάτσης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Με τη Ναταλία Στυλιανού
14 Δεκεμβρίου
Τιμητική εκδήλωση  για  τον Μποστ για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατό του.
14 Φεβρουαρίου
Γιώργου Ηλιόπουλου «ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ – 4 ever»
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα
Σκηνικά: Ζαμάνης Κωνσταντίνος
Με τον Νίκο Αρβανίτη και τη Ντίνα Αβαγιανού